boeddhabeelden

boeddhabeelden online kopen

Wil je een Oosterse sfeer in je tuin creëren? Je zal verbaasd staan van het effect van een Boeddhabeeld. Boeddhabeelden zorgen niet alleen voor een Oosterse sfeer in je tuin, maar zorgen ook voor een rustgevende uitstraling. Een meditatieve houding van Boeddha heeft je al een ontspannende werking als je er alleen maar naar kijkt. Maak van je tuin een oase van rust met deze Boeddha-tuinbeelden.

Vaak tref je verschillende uitvoeringen van het hoofd van de boeddha aan. Daarin verschilt het van de authentieke boeddha tot aan de lachende, dikbuik of happy boeddha. Het hoofd van de tian boeddha wordt vaak gebruikt als beeld. De Tian is het grootste zittende Boeddha beeld in de open lucht, volledig gemaakt van brons en staat in Hongkong. Maar naast het tian hoofd wordt ook vaak het hoofd van de Thaise boeddha of Sukhothai gebruikt.

De Thaise boeddhabeelden zijn vooral te herkennen aan het puntje op het hoofd. De Indiase boeddha’s zijn ook nog puntig.

De Olifant is heilig binnen het Boeddhisme en Hindoeisme. Dit heeft te maken met de witte Olifant die de geboorte van Boeddha aankondigde. De Olifant wordt beschouwd als brengen van veel geduld, een stevige basis, een lang leven, rijkdom en succes, Als de olifant dan ook nog eens de slurf omhoog heeft brengt hij je ook nog eens een dosis geluk.

Dikke / Chinese Boeddha
De dikbuik Boeddha komt van oorsprong uit China en wordt in het chinees ook wel Pu-Tai genoemd (in het Japans Hotei). Volgens de legende was Pu-Tai-Ho-Shang een Chinese zenmeester (monnik) die zeer gelukkig en zonder zorgen door China rondtrok om het Boeddhisme te verspreiden. Hij was hierbij vaak omringd door kinderen en werd geëerd om zijn enorme blijdschap en gulheid, wat hem ook zijn bijnaam 'Happy Boeddha' opleverde. Na zijn dood werd hij vereerd als volksheld, vruchtbaarheidsgod en brenger van geluk.

De hedendaagse Chinese Boeddhabeelden stammen nog steeds af van deze aloude legende en zijn te herkennen aan zijn dikke buik, gulle lach, kale kop en lange oorlellen. Zijn lange oorlellen duiden op zijn aristocratische afkomst. Er wordt gezegd dat je nog meer geluk zult ontvangen als je hem regelmatig over zijn dikke buik wrijft.

De Happy Boeddha staat voor geluk, blijheid, succes, welvaart en voorspoed. Door deze symboliek is deze Boeddha een geliefd cadeau. Ook draagt deze Boeddha vaak nog attributen met zich mee met ieder een eigen symbolische betekenis, deze maken het een cadeau met een bijzondere betekenis.

Dunne / Indische / Thaise Boeddha
De dunne Boeddha komt van oorsprong uit India en wordt ook wel Gautama, Sakyamuni of historische Boeddha genoemd. Volgens de aloude legende was Siddhartha Gautama een rijke prins die alles had wat zijn hartje begeerde. Later kwam hij in aanraking met het leed van de wereld en besloot dat dit anders moest. Hij ruilde zijn leven vol welvaart in voor een minimalistisch bestaan. Mediterend onder een bodhiboom begon hij na te denken over de oorzaak van het lijden in de wereld. Na een tijd zag hij in wat de oorzaak was en vanaf dat moment bereikte Gautama zijn verlichting. Gautama werd 'de Boeddha' en hiermee de stichter van het Boeddhisme.


boeddhabeelden (450 gevonden)