bodembedekkers

bodembedekkers online kopen

Bodembedekkers zijn laagblijvende planten die meestal breeduit groeien en zo een groot oppervlak bedekken. Doordat de grond bedekt is, krijgt onkruid geen kans en hoeft u minder te wieden! Zo krijgt u een onderhoudsarme en aantrekkelijk groene tuin.

Op grond waar geen planten groeien, zullen zich als snel verschillende onkruiden laten zien. Ook op open gedeelten in de border en voortuin, langs randen en onder bomen vullen zich zienderogen met ongewenste planten. Dat betekent wieden en veel onderhoud. Als u de grond bedekt met breed en laag groeiende planten, bespaart u zichzelf veel tijd. Hetzelfde geldt overigens als u de bodem bedekt met houtsnippers of cacaodoppen; deze zullen onkruid tegengaan. Er zijn bodembedekkers die bloeien, wintergroen zijn of in de schaduw kunnen. Waar u misschien niet snel aan denkt zijn bepaalde rozen of klimop die goed als bodembedekker dienst kunnen doen. Of de kruipende heester kornoelje Cornus canandensis die bloeit met witte bloemen, verkleurt in de herfst en rode bessen geeft. Een graag geziene bodem bedekkende plant is de kleine maagdenpalm Vinca minor, deze bloeit met paarse bloemen, is wintergroen en verdraagt schaduw. Ook sommige vaste planten die iets hoger worden, kunnen goed de grond bedekken, waardoor onkruid geen kans krijgt. Bijvoorbeeld verschillende geranium, heide, maar ook een aantal duizendknoop (Persicaria) en siergrassen zijn prima geschikt.

De meest gebruikte bodembedekkers zijn pachysandra terminalis, ook wel schaduwkruid genoemd, en vinca minor, oftewel maagdenpalm. Bodembedekkers worden gebruikt om de grond tussen andere planten of voor een haag te bedekken. Deze planten voorkomen de groei van onkruid en zorgen er zo voor dat het onderhoud aan de tuin beperkt wordt. Wanneer bodembedekkers eenmaal de lege stukken grond hebben bedekt, zal hier nauwelijks onkruid doorheen komen. Een ander voordeel van bodembedekkers is dat deze uw tuin opfleuren: Een mooi groen tapijt is immers veel mooier dan een kaal stuk zwarte grond!


bodembedekkers (5209 gevonden)