leibomen

leibomen online kopen

Een leiboom herken je aan de takken die horizontaal aan de boom gezet zijn. Leibomen worden al heel lang gebruikt als natuurlijk zonnescherm, maar je kunt ze ook gebruiken om privacy of een afscheiding in je tuin te creëren. Kies voor groenblijvende leibomen als je ook in de winter wilt genieten van dat extra beetje privacy. Leibomen passen goed bij een moderne en strakke tuin. Leibomen zijn bomen die aan bamboelatten in een bepaalde vorm groeien. Zij kunnen zo gebruikt worden als haag of als overkapping voor de tuin, al naargelang de vorm van de boom. Leibomen geven uw tuin een verzorgde uitstraling en kosten in de praktijk veel minder inspanning dan hun uiterlijk doet vermoeden. Veelal zijn leibomen te vinden in voortuinen, om te voorkomen dat voorbijgangers het huis in kunnen gluren.

Leibomen zijn ideaal om een mooie smalle afscheiding te maken. Leibomen worden steeds populairder omdat ze weinig ruimte nodig hebben. Het assortiment wordt ieder jaar uitgebreider, vroeger kende men voornamelijk de leilinde. Momenteel kunnen we eigenlijk van iedere hoogstamboom een leiboom maken. Leibomen zijn eigenlijk opgaande bomen die hun natuurlijke vorm kwijt zijn doordat ze in leivorm zijn gekweekt.

Leibomen kunt u het hele jaar planten, mits het niet vriest. In de wintermaanden, van november tot en met april, worden veel bomen uit de volle grond – met kale wortels – aangeboden, waardoor ze voordeliger in aanschaf zijn. Bomen in pot kunt u het hele jaar planten. Verbeter het plantgat met een potgrond om de boom een goede start te geven. Zorg ook in het begin voor voldoende water. Als u de leiboom niet ieder jaar snoeit zal hij zijn leivorm kwijtraken en weer de hoogte in groeien. Het beste kunt u leibomen in de winter en nogmaals in de zomer snoeien. Snoeiadvies voor de verschillende soorten leibomen staat bij de bomen aangegeven en is afhankelijk van de soort boom die u kiest.


leibomen (399 gevonden)