aalbessen

aalbessen online kopen

Rode bessen oftewel aalbessen (Ribes rubrum) zijn sterke groeiers en leveren veel vruchten in juli of augustus. De bessen zijn heerlijk in jam maar liefhebbers eten ze ook uit de hand (de vruchten hebben soms een zurige smaak). Naast de rode zijn er ook witte aalbessen verkrijgbaar. Deze bessensoort wordt ook wel eens trosbes genoemd.

Niet alleen de mens, maar ook vogels zijn weg van deze heerlijke bessen. Als de vruchten bijna rijp zijn is het aan te raden om de oogst te beschermen voordat ze ten prooi vallen.

Rode aalbessen groeien het best in de zon. Hoewel u rode bessen uit pot het hele jaar door kunt planten is de beste tijd tussen Oktober en Maart. In deze periode slaan de planten het makkelijkste aan en hoeft u niet (of weinig) extra water te geven na het planten. Hoewel een rode bes zeer makkelijk groeit staat hij liever niet te nat. Een goede regel is: loopt het water niet weg na een regenbui, dan is het waarschijnlijk te nat. De aalbessen, ook wel rode bes of jeneverbes genoemd zorgt voor een spectaculaire opbrengst. Met zijn grote trossen rode bessen geeft deze struik kleur aan jouw tuin of moestuin. De roze en witte variant is minder opvallend maar niettemin even lekker van smaak! Ze zijn ietwat zoeter ten opzicht van de wat meer zuur smakende rode broertjes. Net zoals alle andere bessen en andere vruchten zijn ze een goede bron van vitaminen en dragen ze bij tot een goede gezondheid. De licht zure smaak van de bessen past goed bij een zoet dessert en bevordert bovendien de spijsvertering.
 


aalbessen (64 gevonden)