druiven

druiven online kopen

Druiven behoren tot de wijnstokfamilie en vind je in witte, blauwe en rode varianten. Je kunt ze verwerken tot rozijnen, sterke drank, wijn, druivensap, druivenpit-olie of als tafelfruit serveren. De druifplant is een klimmer, wat betekent dat je de plant genoeg ruimte en ondersteuning moet bieden.

U kunt deze druivenplanten goed tegen een zonnige muur of pergola op laten groeien. De druivenplanten hebben wel voldoende zon nodig voor de rijping, een zonnige locatie is dus een must. Druiven maken lange ranken en groeien snel, u kunt er daarom snel iets mee laten begroeien. Ze zijn goed te snoeien, kijk maar naar de kleine druivenstammen op de hellingen in Frankrijk. Eigenlijk past de druif dus in elke tuin, groot of klein, als hij maar in de zon staat!

Hoewel de planten na een lange tijd een stammetje gaan vormen, en zo zonder een plek om te klimmen kunnen groeien, is de druivelaar echt een klimplant. Druiven groeiden vroeger alleen in de kas, maar tegenwoordig zijn er veel rassen die ook buiten rijp worden.


druiven (179 gevonden)