granaatappel

granaatappel online kopen

Hoewel het niet de populariteit van andere fruitbomen heeft, heeft de granaatappelboom veel te bieden. Naast het feit dat het makkelijk te kweken en enigszins aanpasbaar is aan een groot aantal klimaten, is het een kleine en opgeruimde boom met veel potentieel. Je kunt een granaatappelboom kweken voor zijn prachtige bloesems, voor zijn decoratieve fruit of voor de voordelen van granaatappelsap. Er zijn maar weinig dingen lekkerder in deze wereld dan een sappige granaatappel. De glinsterende binnenkant van deze vrucht schittert alsof er eetbare robijntjes in zitten. Als je van granaatappels houdt is het wellicht een idee om zelf een granaatboom (syn. granaatappelboom), of Punica granatum, te planten. Deze struik heeft fraaie, hoogrode bloesems en een appelvormige vrucht.

Zelf granaatappels kweken.

De granaatappel is dé exotische vrucht tegenwoordig: heerlijk om te eten, maar ook prachtig om te zien. Een granaatappelboom doet het op zijn best wanneer u hem een zonnige standplaats geeft. Hij heeft niet veel verzorging nodig: een licht vochtige grond is voldoende. De boom kan tot wel zes meter hoog worden. De granaatappelboom verliest zijn bladeren in droge periodes en komt in bloei tussen juni en september. Bescherm de knoppen en takken tegen bevriezing bij een temperatuur onder -15°C. Maak hiervoor gebruik van vliesdoeken.

Het aanplanten van uw granaatappelboom
Kies bij voorkeur een standplaats in de volle zon en plant de boom in een stuk grond waarbij het water goed afgevoerd wordt. Plant u de boom in een pot? Zorg er dan voor dat er voldoende gaten onder in de pot zitten en u gebruikmaakt van hydrokorrels. Granaatappelbomen passen zich aan de grond waarin ze geplant zijn aan, zolang al het water maar goed afgevoerd wordt. Plant de boom in het voorjaar na de laatste vorst.


granaatappel (10 gevonden)