limoenboom

limoenboom online kopen

De limoenboom is net als andere citrussen een heerlijk ruikende struik of boom op terras of balkon. De plant is zelfbestuivend. Deze limoenboom is een heerlijk geurende plant op uw terras of in uw tuin. De zoete geur van het blad en de bloesem van de limoen verraden welke vruchtzetting er weldra zal verschijnen. In het geval van deze Citrus zijn het kleine groene ronde vruchten die het formaat van een mandarijn hebben. De vrucht van de Citrus aurantifolia is zo te eten en smaakt heerlijk fris, deze is voor mixdranken etc. goed te gebruiken. In het voorjaar mag de limoen weer naar buiten, doe dit nadat er zeker geen kans meer is op vorst. Nu mag ook het water geven weer opgevoerd worden, maar houdt deze matig (niet overdreven veel geven).

Eigen limoenen kweken.

De vruchten van de Lime Verde zijn kleine groene ronde vruchten, het formaat van een mandarijn. De vrucht van de limoenboom is heerlijk om zo te eten en smaakt heerlijk fris. Ideaal voor in gerechten of mixdranken e.n.z.

In het voorjaar mag je de limoenboom weer naar buiten doen, let wel op dat er geen vorst meer komt. Nu mag ook de water behoefte weer opgevoerd worden, maar houdt deze matig (niet overdreven veel geven). Ook om de 3 weken DCM meststof groenten en fruit aan de plant geven, van april tot eind september. Nu zul je zien dat de nieuwe scheuten beginnen te groeien. Vind je de scheuten te lang, dan de citrus terugsnoeien in de herfst. Zo blijft de boom in goede vorm.

In de winter de citrusplant op een zo licht mogelijke en vorstvrije plaats laten overwinteren. Weinig water geven, eenmaal per maand is voldoende. Geen bemesting meer.


limoenboom (12 gevonden)