perenbomen

perenbomen online kopen

Perenbomen zijn ijzersterk en overleven probleemloos onze winters, maar ze houden niet van natte voeten of een harde bodem. Plant ze op humusrijke, goed bemeste, neutrale grond. Hoe meer zon, hoe meer peren. Heb je maar plaats voor één boom, plant dan een Conférence. Peren laten zich prima leiden tegen een muur of langs een boog, of je knipt ze op tot een zuil.

Eigen peren kweken.

Perenbomen zijn prachtige bomen met puntige bladeren, witte bloesem en heerlijke peren. Ook in de kleine tuin zijn deze bomen op hun plek. Perenbomen kunt u kopen in veel maten en soorten. Het is van belang dat u kijkt naar de bestuiving en stamhoogte. Goede zelfbestuivende soorten zijn de Doyenne du Comice, Conference, Concorde en de Gieser Wildeman. Goede kruisbestuivingen vormt u met bijvoorbeeld de Triomphe de Vienne  Beurre Hardy.

De perenbomen hebben niet veel verzorging nodig. Geef de boom, vooral na het aanplanten en in droge periodes, genoeg water. Door in het voorjaar te mesten, zullen in de zomer heerlijke peren aan de bomen groeien. Controleer de perenboom Pyrus Communis af en toe op ziektes, zoals roest. Dit is een schimmelinfectie aan de bladeren. Deze ziekte is niet schadelijk voor de boom, de bladeren zullen enkel eerder van de boom vallen. Een snoei is ongeveer 2 keer per jaar nodig. Dit geldt voor alle fruitbomen snoeien, ook voor de prachtige oude fruitbomen, zoals de oude perenboom.

Perenbomen snoeien
Perenbomen snoeien is belangrijk om de boom niet te groot te laten worden, maar ook voor een goede bloei en vruchten. Dit geldt voor alle fruitbomen snoeien. De boom kan in de winter en zomer gesnoeid worden. Perenbomen snoei kan het beste in de winter, van december tot april, gebeuren. Snoei dan de takken die uitsteken weg. In de zomer gaat het snoeien vooral om de vorm. Het is wel belangrijk dat er bladeren aan de boom blijven zitten.

Perenbomen planten
Plant de perenboom op een lichte, niet te vochtige standplaats. De perenboom houdt van een zonnige plek. Bij het perenbomen planten heeft u 2 boompalen + boomband per boom nodig (palen van 220 cm voor hoogstam en palen van 150 cm voor halfstam). Op die manier staat de perenboom Pyrus Communis stevig en kan deze mooi recht groeien. Gebruik Vivimus Fruit als organische bodemverbeteraar voor het aanplanten van de perenboom. Het planten kunt u het beste doen als er geen vorst is, van oktober tot april. Perenbomen kunnen erg oud worden. Een gemiddelde volwassen oude perenboom heeft een diameter van circa 8 meter. Houd daarom een plantafstand van minstens 9 meter aan bij de perenbomen. Bestel online veel verschillende perenbomen zoals de Pyrus Communis Conference, Saint Remy, perenboom Pyres Communis Beurre Hardy, Pyrus Communis Triomph de Vienne, Pyrus Communis Williams en nog veel meer soorten.

Verschillende soorten perenbomen


perenbomen (75 gevonden)