rabarberplanten

rabarberplanten online kopen

Rabarber is een oude groente die vooral gebruikt wordt om confituur en gebak mee te bereiden. Het wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde en je kan er ook vloeibare bemesting van maken. Een rabarberplant wordt gemiddeld zo’n 20 jaar oud en is een must-have voor elke startende moestuinier. Rabarber wordt zo’n 5 centimeter onder het maaiveld geplant zodat de knoppen nog zichtbaar zitten boven de grond. Elke plant moet in een goed bemeste kuil geplant worden met een diameter van 60 centimeter. De plantafstand onderling bedraagt minimaal 1 meter. Rabarberplanten hebben heel wat stikstof en voedingsstoffen nodig om grote bladen en stengels te maken. Tijdens de zomer zal de plant ook heel wat water nodig hebben.

Zelf rabarber kweken.

Als je dol bent op rabarbermoes dan mag de Rabarberplant, of Rheum rhabarbarum, eigenlijk niet in je moes- of siertuin ontbreken. Geplant in de moestuin of in de siertuin is deze meerjarige plant een echte aanwinst vanwege zijn mooie, decoratieve blad. Deze groente is al eeuwen een lekkernij waar mensen dol op zijn. In China stond het 5000 jaar geleden al op het menu.

Deze plant staat het liefst op een plekje in de tuin waar de zon niet volop schijnt. Vooral in de lente en dan met name in mei en juni, kun je deze plant oogsten. En wist je dat als je deze plant oogst, dat je de rabarberoogst gelijk dezelfde dag nog moet gebruiken?


Rabarber maken
Rabarber maken is heel eenvoudig. Het meeste werk zit in het verwijderen van de harde buitenkant en het in plakjes snijden van de stelen. Na het schillen, breng je deze groente met suiker – zo’n 250 gram suiker per 500 gram groente voor de wat zuurdere moes – aan de kook. Dan kan het vuur zachter en onder af en toe roeren, laat je het zo’n half uurtje pruttelen. Het is ook erg lekker om bosbessenjam, verse aardbeien of kaneel mee te koken. Of rabarbertaart of rabarbercrumble te maken. Heerlijk genieten van deze gezonde groente.


rabarberplanten (24 gevonden)