zonnewijzers

zonnewijzers online kopen

Een zonnewijzer midden in je tuin zorgt voor een sfeervol gezicht, Zonnewijzers zijn ook nog eens een praktische tuindecoratie. Dankzij dit bijzondere hulpmiddel kan je aan de hand van de zon bepalen hoe laat het is. Dit traditionele klokkijken stamt al van meer dan duizend jaar geleden!

Een zonnewijzer is naast eeen mooie eyecatcher in de tuin een instrument waarmee de tijd afgelezen kan worden. De schaduw valt op de schijf of andere vorm waar de tijdstippen op staan. Deze zonnewijzers worden tegenwoordig meer gebruikt als mooi ornament voor bij een bedrijf of in de tuin dan dat deze gebruikt worden om tijd af te lezen. Maak uw tuin compleet met een van deze mooie zonnewijzers!

Werking zonnewijzer

Zonnewijzers werken door middel van het meten van de schaduw. Doordat de aarde namelijk om haar as draait, waardoor de schaduw van een vast voorwerp gedurende de dag steeds verschuift. Aan de hand hiervan kan de tijd worden aangeduid welk uur van de dag het betreft. Bij een zonnewijzer staat de pijl gericht naar de dichtstbijzijnde pool in Nederland is dat de Noordpool. Precies op het midden van de dag zal de schaduw recht naar het noorden wijzen.


zonnewijzers (104 gevonden)